Asiliukas daržininkas jau mato rezultatus

May 05, 2020 18:19


Kaip gerai, kai yra pavasarinių gėlių, kurios išlenda žydėti, kai tu jau pamiršai, kur ką rudenį ar užpernai, ar užužužpernai pasodinai:D



Na, šiek tiek ir šiemetinių, naujų žydi: uolaskėlės, ypač baltos, gvazdikai. O čia stiebas pievinės šilagėlės, taip jos atrodo peržydėjusios, vėliau išvis išsiskleis į pūkuotą, tvirtai besilaikantį „parašiutą“.



Kamanės dūzgia svarainiuose. Saulutės žolėje linksminasi.

Žaliuoja per anksti susodinti svogūnai, lenda ridikėliai ir gražgarstės, viena kita rūgštynė. Žydi vyšnios.

Jau nebaisu kapstytis žemėje be pirštinių, ne tokia šalta, tik paskui baisu į panages pažiūrėti:D Susodinau vagų pakraščiuose bulves „iš šaldytuvo“: tingim ieškoti, pirkti sėklines, trumpajam vartojimui sodinam bet kokias, kurios turi gyvų akučių. Be to, kai jų nedaug, nepuola ir parazitai - per mažas plotas, nepastebi gal.

Štai, pražydo vėlyvoji tulpytė, kurią parsinešiau iš miško, išmestą.







Pasodinau du tamsiai alyvinius gojinius (pagal kitus šaltinius - šilinis arba miškinis:)) šalavijus (Salvia nemorosa), veislė 'Schwelenburg', ir vieną baltą, 'Salute White'. Turėtų žydėti liepą-rugpjūtį (uoj, kaip dar toli). Ir du flioksus, šluotelinius, baltą ir rožinį (šito, sako, nežinoma veislė, taip sakant, vietinės gamybos mišrūnas, užtat atsparus, tai pavadino patogumo dėlei 'Baby Pink':D). Irgi žydės labiau į antrą vasaros pusę. Dabar matau, kad reikia man dar žemų, daugiamečių žydinčių gėlių, ankstyvesnių:D Nes pavasarinės nuslops, o iki vasarinių dar bus laiko... Nelabai mėgstu vienmetes, o paprastai būtent jos gelbėja tokiu metu. Reiks pagalvoti.

Taip, sodo dienoraščius rašau labiau sau, kad prisiminčiau, kas kada vyko ir ką dariau:))) Bet kvaila būtų rašyti į vordą... 

sodas

Previous post Next post
Up