Asiliukas daržininkas kapstosi miške

Apr 27, 2020 11:24





Dabar gėlių sodinimui jau galima nusipirkti, bet jei būtų negalima, žinau vietą, kur gauti nemokamai! Miške. Nee, ne laukinių, joms reik specifinės dirvos, ir šiaip nelabai gražu iš miško tempti (na, nebent retkarčiais, kai tikrai žinai, kad augalas ne saugomas;]). O randamų nelabai toli nuo kaimų ar sodų. Kultūrinių. Išmeta tinginiai sodininkai augalus, užuot sukompostavę ar išdalinę, ir kai kurie jų prigyja. Neaišku, ar žydėtų, ar išgyventų, bet kol kas žaliuoja... Taip parsinešiau ne vien vilkdalgių, bet ir vėlyvųjų tulpių. Tai mažaūgės smailiažiedlapės tulpytės, paprastai geltonai baltos. Mums įprastos yra darželinės tulpės ir tūkstančiai jų veislių, o čia kitokia rūšis. Kai krapščiau iš žemės, nežinojau dar, kas tai konkrečiai, būčiau daugiau paėmus:D Na, pažiūrėsim, ar išvis prigis.



Šiandien susodinau visaką, ką sumedžiojau: gal tuziną rastinukų vilkdalgių (nežinomos spalvos), tas 2 tulpytes, pirktus: baltų ir rožinių liatrių kerus, baltą diktoną, tris purpurines ežiuoles. Žinoma, dauguma jų - tik tik iš žemės išlindę daigeliai, iki kerų, lapų ir žiedų dar labai toli. Išskyrus tulpes, tos galbūt per savaitę prasiskleis.

Teko iškapoti porą bijūno gumbų iš žemės, kad tilptų būsimieji didesni žolynai, - jo ir taip daug.

Ne tik išdygo, bet ir pražydo pernai pirkti „neoniniai“ dvispalviai, pilnaviduriai narcizai „Fantasy“. Ne tokie tobuli, kaip firminiai, bet vis tiek labai įdomūs.



Uolaskėlės išgyveno, tik vienas gvazdikų kerelis toks nupiepęs atrodė. Lenda šilokai, pernykštis eksperimentas:) Būtų keista, jei kas tokios žiemos neišgyventų...

Rodiolės.



Sinavadas. Jo ne tik žiedai, iki kurių dar toli, dekoratyvūs, bet ir lapai.



Šiaip sunku sukurti gražų darželį, kai už jo yra apiplyšęs kaimynų šiltnamis:D Reikia kažkokių žolinių, stambokų augalų, kurie uždengtų tą vaizdą, bet kartu ir šiltnamio - kuris tikrai per arti pagal taisykles, bet neketinam bartis dėl to su kaimynais - neužtamsintų. Iš esmės tai neįmanoma:) Tai tiesiog ramiai eksperimentuoji, kuri teritoriją, kuri patiktų drugiams ir bitėms.

Beje, daržininkų grupėje FB tiek prisižiūriu „neteisingų augalų“ naikinimo istorijų ir isterijų, kad tik džiaugiuosi, jog net neketinu čiustyti sodo, vejos ir t.t. Vienur vienokia žolė, kitur kitokia, trečiur auga vienagraižės kudlės, ketvirtur saulutės. Bala nematė, bile ne dilgėlės:)

sodas

Previous post Next post
Up