asiliuko daržininko užrašai - rugpjūtis

Aug 16, 2018 23:20

Sode pagaliau pražydo topinambai. Ir dedešvos, kurios yra ir salotoms, ir kaip gėlės, ir kaip vaistažolės, tik mes kol kas jų nedrįstame valgyti.



Taip pat nusipirkau didžiulį šiloką, baltai žydintį (ne į aukštį didžiulį, o į plotį), pasodinau ir gėriuos pati sau:))) Sakė, turės jie ir raudonlapių, na galgi ir tų užsukti kada į medelyną? Dar norėčiau nusilaužti ir prisiauginti kokį grynai "liaudišką", iš kokio svetimo darželio, bet nedrįstu.



Nuimti svogūnai ir pusė pupelių. Kita pusė dar dera ir aš ant durniaus prisėjau naujų, nes - o gal ruduo bus irgi tropinis?..

Taip pat išdygo neseniai pasėtos naujos gražgarstės, kurių nevalgau, krapai (kol kas siūleliai tokie), auga garbanotos petražolės (tikiuosi, jei paliksiu žiemoti, jos išaugins šakniastiebį?..) Vakar pasėjau agurklių (nebandytas reikalas), lapinių salotų ir kažko dar. Aaa, špinatų, kad juos kur. Ką dar galima rudenį sėti, nežinau, užteks ir tų. O siaube, parašiau "rudenį":(

Slyvos užderėjo kaip jau seniai bebuvo, violetinės vengrinės jau baigėsi, bet liko dar stambios, geltonos su rausvu atspalviu, niekaip neišgooglinu veislės pavadinimo - kriaušiškos tokios. Jei nepagraužtos kirminuko (o kai nepurški, jie tik džiaugiasi) - labai skanios, sultingos. Net konservuoti gaila, tai stengiamės sukirsti - bet paradoksas, slyva, kurią nuo žemės, ne tai kad nuo medžio, sode pasiimi, tuoj "eina į trasą" net neplauta, o va parsineši namo ir kažkodėl nebepuoli valgyt...

Bet laimei, jų nėra tiek, kad kibirais namo keliautų:) Nes aš ir taip tuoj užstatysiu šaldytuvą uogienėm-obuolienėm.



sodas

Previous post Next post
Up