asiliuko daržininko užrašai - kažkelintas numeris

Aug 07, 2018 21:04

Daržai... Obuoliai, slyvos (užvakar nulūžo šaka per vėjo šuorą už 5 metrų nuo manęs su visom slyvom, spėkit, kas dabar verda pusnokių slyvių uogienessss), vis dar šparaginės pupelės, iš naujo pasėtos sėklos, kurios kažkur užsimėtė. Iš serijos "užaugs tai užaugs": kažkokie ten rėžiukai, keistos salotos, krapai ir pan.
Bulves nukasiau:D Visas septynias.
Viena dar liko, mažiausia.. Bulvės būtų dar paaugusios, bet kažkokia zaraza ėmė pulti, gal koks bulvių maras (ruduoja lapai), tai nutarėm nebetampyti likimo už uodegos. Bulvės, kaip kažkada rašiau, belekokios iš parduotuvės, tiesiog dvi paėmiau, supjausčiau gabaliukais, kad akys būtų kiekvienam, ir sukasiau į žemę. Išaugo keistos tuo, kad verdant nusilupa lupena pati su sluoksniu bulvės. Žodžiu, svečiui gal ir nepasiūlytum, bet patys visai skaniai kertam jas, nors derlius tikrai nebuvo didelis. Įsivaizduojam, kad ekologiškos.
Dar noksta aktinidijos ir svarainiai. Žydi rožės. Bet aš gal parodysiu kitus augalus, tuos, kurie iš vejos, kuri neprižiūrima, pradeda daryti tiesiog pievą. O gal ir nieko?:)

Kaip pabaisos visur plečiasi raudonėliai, nes jų sėklas išnešioja skruzdėlės... Jei nupjauni žolę - jie žydi visai žemučiai, prisitaiko. Čia ant raudonėlio tupi mažytė hesperija, taip spėju.



Kažkokia pienė:)



Didžiažiedė juodgalvė ir baltasis dobilas.



Japoninė plukė pateko čia tik dėl bitės. Tai darželio gėlė, paprašiau jos smarkiai sumažinti, nes linkusi okupuoti teritoriją, tai atvažiuoju - ogi visa iškasta:D

Na ir bala nematė, nesistebėsiu, jei dar šiemet išlįs kur nors.



Be to, naikinam rykštenes. Patariu visiems tą daryti, nes šie invaziniai augalai siaubingai apaugę pakeles ir jau pievose kerojasi.

Kažkoks kiliminis darželio augaliukas, kuris netikėtai prašydo.



DSaulutės - tarsi maža kiaušinienė:]



Dekoratyvinis kiškiakopūstis. Išsiplėtęs tampa piktžole, tiesa, lengvai išraunama.
Kai pagalvoji, geriau jau paprasti augtų, bent valgomi:)



Žemuogės irgi kartais auga vejoje...



Apyninė liucerna arba kažkokia kita panaši liucerna.



Ramunėlės su charakteriais...



Dirvinė našlaitė.



sodas

Previous post Next post
Up