Вибір дистанційної школи.

Oct 16, 2020 21:23

Aug. 31st, 2020 10:52 am

https://bit.ly/2WhdmvA

Найбільший вплив на наш вибір завжди має наявність ресурсів.
Ресурси - це час, можливості, гроші.
*
Який би цікавий контент та приємні умови не надавала школа, ціна впливає на вибір, якщо обмежений ресурс - саме гроші. Так, про це немає зазвичай суперечок, бо говорити про гроші як фактор вибору у нас не заведено. Але саме фінансове питання є головним - якщо родина не може заплатити за ось цю школу, то немає сенсу розповідати про всі її принади, вибір все одно буде іншим.
Тому на запит “Порадьте дистанційну школу” без вказаної верхньої межі оплати важко дати відповідь.
*
Якщо дитина не сприймає інформацію через відео, низька ціна та зручність не змусять обрати школу з відеоуроками. Якщо дитині важко спілкуватися з чужими людьми та витримувати тиск, то безкоштовність школи не допоможе. Якщо все у школі чудово, але потрібно від руки написати 80 контрольних за рік, мама дитини з дисграфією пошукає іншу. Це про вплив можливості на вибір.
Тому при запиті на пораду потрібно для самого себе сформулювати необхідні умови - відеоуроки, дистанціна платформа чи онлайн - треба знати різницю:); багато чи мало контролю потрібно; обов’язкові зустрічі з вчителями, по бажанню чи краще ніколи нікого не побачити і тому така можливість взгалі не вплине на вибір; все від руки - аби вмів писати, або мінімум писанини; важко читати - потрібен аудіосупровід, чи дитина сама прочитає короткий текст; мамо і тато самі навчать всім предметам або потрібні гарно розроблені уроки та супровід учня з боку школи; якщо дитину просто вбиває нервування через оцінки - потрібна школа з можливістю оцінку виправити; вимагають довідку чи ні ... і багато інших важливих умов, які у кожного індивідуальні.
Шкіл різних зараз вже багато, з ліцензіями та без, від безкоштовних або дешевих до дорогих і дуже дорогих. При наявності грошей, наступний вплив на вибір мають наші можливості.
*
Якщо у хокеїстів ранкове тренування о шостій ранку, чудова онлайн-школа з жорстким розкладом уроків з 9:00 навряд чи їх дочекається. Якщо у музиканта є графік конкурсів на рік вперед, то школа з обмеженим у часі доступом до уроків не буде обрана. Таким учням потрібно інше - вільний розклад, постійний доступ до уроків, бо їх обмежений ресурс - саме час.
З іншого боку історії - батьки. Вони теж можуть бути обмежені у часі. Є школи з приємною ціною, які не навчають, а лише атестують, навіть і безкоштовно. Але якщо у батьків немає часу на контроль навчання, а тим більше на те, аби самому шукати матеріали та навчати дитину, вони будуть шукати інші варіанти.
Якщо батьки хочуть і для себе душевного комфорту, а у коментарях школу радять, але агресивно, із зневажливим ставленням до інших шкіл, можливо потрібно звернути на це увагу, як на маркер ставлення до людей загалом. Чи буде в такій школі комфортно саме цим батькам. Адже саме вони клієнти, замовники послуги, їм теж має бути добре та приємно.
*
Гроші, можливості та потреби, час.

“Порадьте онлайн школу до 2000 грн на місяц з чітким розкладом та контролем”, “Шукаю безкоштовну школу для екстерна без довідки з мінімумом контрольних”, “Зручна школа для дитини з дисграфією, без обмеження в ціні”, “Школа для старших класів з відвідуванням 2-3 рази на тиждень”.
Всім вдалого вибору!

externat

Previous post Next post
Up