Зміни на Коперника

Sep 17, 2019 08:53



Днями пройшовся по вулиці Коперника та зробив трохи фото доріжки понад схилом під стіною монастиря Св. Лазаря, облаштування якої добігає завершення. Так що давайте глянемо, як вона виглядає тепер та порівняємо із тим, що було кілька років тому (добра, що і такі фото знайшлися в мене під рукою)

2. Схил зі сторони тепер виглядає так. У процесі реконструкції тут збудували підпірну стінку, за рахунок якої суттєво розширилася доріжка нагорі. Але заради цього довелося зрізати практично всі дерева, що росли там.


3. До реконструкції дерева тут росли з таким малим інтервалом, що будинки та доріжка з вулиці практично не проглядалися. Самі ж дерева були нічим іншим, як перерослим живоплотом, за яким зовсім перестали доглядати, після чого він вимахав у справжні дерева із півметровим інтервалом.


4. Ось так це виглядало 100 років тому. Бачите акуратні кущики нагорі схилу? Все вийшло точно як у анекдоті про мужика, який ходив по базарі з ведмедем, шукаючи, хто рік тому продав йому хом'ячка.


5. Нові бічні сходи. Окрім реконструкції доріжки також окремим проектом відреставрували стіну монастиря.


6. На мій смак оці блискучі перила з нержавійки тут виглядають дуже сумнівно. Як на мене, значно доречнішим було би матове пофарбування, як на ліхтарях.


7. Колись це ж місце виглядало так. Який варіант кращий - пишіть у коментарях.


8. Заходимо на початок стежки з південної сторони. Ще один дивний момент - сходинки. Чому не можна було зробити плавний спуск по всій ширині?


9. Видно як водовідвідний жолоб веде воду до дощоприймача на вулиці.


10.


11. На торці підпірної стінки з'явилися ліхтарі. Вечорами вони вже працюють.


12. Ліхтар зблизька.


13. Хтось вже фоткається на фоні довколишнього пейзажу.


14.


15.


16.


17. Ще одне фото для порівняння було-стало.


18. Ще одне фото "до". Шкода, що у процесі реконструкції зовсім зникли ці кам'яні стовпці.


19. Раніше ця доріжка була суто транзитною, але тепер тут з'явилися такі кишенькі з лавочками, де можна присісти з видом на панораму вулиці. І люди цією можливістю вже користуються.


20. Деякі лавки мають спеціальні зажими для велосипедного колеса. Звісно, без нагляду його так не лишиш, але присісти проруч цілком можна.


21. Є такі табуретки для інтровертів.


22. Там, де залишився відкритий грунт, згодом мають висадити нові кущі та дерева.


23. Окрім високих ліхтарів є ще й стовпці з підсвіткою. До речі цікаво - навіщо тут тактильна плитка "поводир" по всій довжині при наявності стіни будинку поряд?


24.


25.


26. Ось такі от зміни. І як вам? Стало краще чи треба було лишити все, як було?


було-стало, львів, благоустрій, проект

Previous post Next post
Up