В потрібний час в потрібному місці?

Feb 08, 2013 01:17


Здається, брехню російсько-радянських наперсточників, які вже стільки десятиліть спеціалізуються на махлюванні історії Другої світової війни, вже ніхто всерйоз не сприймає. Але, хоча й почала виходити на світ правда про ті часи, вона ще часто розглядається, як спірна, якщо не ворожа для сприйняття пострадянським поголів’ям.

Останнім ідеологічним байкарям легше було виставляти її саме таким боком, коли ще недавно заборонену інформацію масовим порядком (від сусіда не рахується) люди могли отримати з книжок військового аналітика (в совковій інтерпретації - зрадника) В.Суворова або схожих джерел.

І ось раптом на каналі «Україна» почався показ фільму «1941». Як на мене, то там немає нічого сенсаційного або невідомого. Найбільш вражаюче - це факт самого створення і показу цього фільму на основному телеканалі регіону, в якому свідомість людей чи найбільш понівечене радянсько-російською отрутою І зрозуміло, що в наші часі це не може бути простим збігом. Тоді - що це?

Є міфи, такі собі ідеологічні штампи і стовпи, на яких ще намагаються утримати симпатії в цьому краї до недавньої метрополії. І один з них - роль Раші-визволительки. Не варто очікувати, що цей фільм відразу все змінить в головах одурманеної маси. Але свою роль в вимиванні дурману з цих голів він безумовно зробить.

На що замахнувся телеканал?

На «наше всё!» Адже, який образ для імперських гордощів в морально-духовній сфері залишиться, якщо забрати маску інтернаціональної, саможертовної та доброї  визволительки? І взагалі, що залишиться? Був балет, хокей, космос… Був… А ще що? Що залишилося? То-то й воно! Священна війна!!!

Але, як відомо, вода камінь точить. Будуть розкладені на свої місця і факти про війну. А що залишиться? Те, що й має залишитися, коли розкривається брехня і лицемірство: агресивність, зажерливість, пияцтво, нахабство, матюччя... Пшик! Повна раша! Ото вже буде і всё! Бо людина все ж створіння інтелектуальне. Їй для душі одного газу та нафти якось мало.

Тоді знов те ж саме питання: так з якого дива фільм? Ані тобі ювілеїв, ані пам’ятних дат. Саме зараз і саме на цьому каналі…

З.І:  В блогосфері ходить тема, що то все трикляті амери руками України хочуть напакостити Раші. А паралельно ще й Свободу в ролі страшилки використати. (До речі в якості адвоката фільму в ток-шоу після показу першої серії і був саме свободівець). Ну що ж? Якщо комусь подобається саме таке тлумачення подій...

минуле, Вторая мировая война, Раша, совок, история, Украина-Россия, американцы, СССР, homo sovieticus, ТБ, В.Суворов, шахрайство

Previous post Next post
Up