Заклади громадського харчування в народі общепіти

Jul 19, 2013 11:52

Originally posted by victor_tretyak at Заклади громадського харчування в народі общепіти

« …"Москва" - ресторан очень модный,
а в модные рестораны ходят за чем угодно.
Ходят есть - в последнюю очередь. »Ми всі хочемо їсти, незалежно від віку, статі, віросповідань. На допомогу нам є магазини, кафе, ресторани, домашня кухня, але чому ж тоді захворювання шлунку зросли за часів незалежності, на 30%. Це питання довгий час для мене було не важливим, доки, я не стикнувся з нею особисто. Сьогодні багато людей під час обідньої перерви, полюбляє харчуватися «сухими» бутербродами, або принесеною з дому їжею(в лотках різні зварені крупи). Але така їжа не завжди корисна для нашого організму, але чому ж тоді при СРСР, було набагато менше захворювань?

Їжа всухом'ятку призводить до того, що через три роки такого дівчини починають задавати питання лікарям: «Що таке холестерин?» і «Як він міг у мене з'явиться?». А підвищення рівня холестерину в крові зазвичай відбувається через перекусів незрозуміло чим.

Задумайтеся як часто Ви харчуєтеся бутербродом, з маслом чи майонезом. Особливо коли на підприємстві немає кухні(столова зараз є тільки на великих підприємствах).

Сьогодні на кожному кроці Вас зустрінуть різноманітні Макдональдси, та інші заклади швидкого харчування, або навіть в маркеті можна зустріти вже готову їжу, яку потрібно тільки розігріти в мікрохвильовій пічці.

Про її корисність вже не йдеться, структура їжі в закладах швидкого харчування побудована таким чином, що голод втамовується тільки на декілька годин, а потім бажання їсти знову у вас просинається, це зумовлено тим, що в їжі багато вуглеводів, які швидко спалюються, і кличуть за собою бажання їсти.

Постійне харчування гамбургерами, хот-догами, картоплею та пиріжками викликає досить швидке порушення обміну речовин. Крім того, в цій їжі дуже багато холестерину, а вміст вітамінів і харчових волокон зведено до мінімуму; баланс між білками, жирами та вуглеводами не має нічого спільного з нормальним харчуванням. Результат всього перерахованого сумний не тільки для фігури, але й для зовнішності людини: така фаст-фудівська «дієта» дуже негативно впливає на стан волосся, позбавляючи його блиску та еластичності, а також на шкіру. Тому деякі вчені та лікарі рекомендують відвідувати такі заклади не частіше, як раз у місяць.

В союзні часи, все вирішувалося досить просто, в кожному місті були заклади громадського харчування, де було самообслуговування, і можна було швидко і дешево, як в столовій поїсти. В народі вони називалися «общепіти». Як згадують працівники і медичні працівники тих років, захворювання шлунку тоді траплялося на багато рідше ніж сьогодні. Саме це було наведено в статистиці початку статті.

Кількість общепітів в місті тоді регулювалася державою, тобто, існували певні нормативи, і здійснювався розрахунок, скільки необхідно общепітів на кожне місто.

Previous post Next post
Up