У роздуму

Jun 19, 2011 15:41

Кілька думок про те, що відбувається.

Реальна проблема. Як її вирішити в короткий період часу я поки що не знаю. Особисто моя (наша) єдина відповідь - продовжувати роботу агентства, в тому числі і документуючи все, що відбувається в Україні.

Ті, хто дорвалися до влади зараз ніяк не можуть усвідомити, що влада насправді завжди проходяща. Що таке п'ять, сім, десять років? Повірте, навіть для людського сприйняття часу - не багато. Політичні в'язні, яких отримала України за останні півроку, це не ігри з демократією і не "потужна рука" нинішньої влади. Це спроба покарати активних людей за їх громадську позицію. В принципі, те, чого в розвиненому суспільстві категорично робити не можна. Ниякої влади не можна. Маятник гойдається в дві сторони. Повертаючись, він може знести всіх, хто розраховував прописатися у ній навзавжди.


Що далі? А далі, боюся, почнеться найцікавіше. Справа кожного з політв'язней від Лисиці-Сінькової до Андрющенко буде найуважнішим чином розслідуватися європейським судом. Що згодом виллється у сотні тисяч євро безумовної компенсації морального збитку.

Хто буде платити? Звісно, я. Звісно ви. Звісно всі, хто підтримав і не підтримав Януковича в його прагненні, стоячи на трибуні Верховної Ради, поцупити ксівку Президента України.

Тільки все це буде в трошки інший час, і по векселях буде розраховуватись інший уряд. І, дай Б-г, інший Президент.


Я що хочу сказати. Основа нашої країни, все-таки не Янукович, не Азаров, не Ківалов і навіть не Верховний суд. Основа - багаторазово згвалтована Консітітуція, яка все-таки має на увазі, що єдиним легітимним джерелом влади є народ України. Народ, а не тимчасові проекти типу "Партії Регіонів" чи будь-яка-хрінь на зразок комуністів.

Час йде. Змінюються пріоритети. І змінюється влада. А народ і, головне, його пам'ять - вони живі і все пам'ятають.


І як принижували - в наш час! - принижували 20-ти річну дівчинку, виплескуючи на неї весь слідчий репресивний апарат. І як тягали, і ховали, і крали, і утримували взимку без їжі та одягу по всій країні українських націоналістів. І як сидить, і продовжує з санкції українського (найсправедливішого у світі) суду, сидіти хлопець, який просто прийшов ввечері на Майдан підтримати акцію протесту.

Куди, скажіть мені, сунути ось всі ці страшні звинувачення на адресу чинної влади?

Це звинувачення і нам з вами, якщо ви не в курсі.

А між тим владні проекти продовжують множитися, збиваючи з пантелику людей, молодь, змішуючи уявлення і, головне, як би мовити, розрізуючи гострим ножем по живому тілу, кордон між правим та лівим берегом.


Новина вже відома. 22 червня під Львів хочуть поїхати купка маргіналів з Одеси. Так би мовити "відсвяткувати" напад Німеччини на СРСР. Хто ж? Все ті ж. Вітренківска ПСПУ, якісь євреї, комуністи.

Напевно для когось буде відвертим, що проект "Євреї проти Гурвіца" - це абсолютно комерційний проект, спрямований на повалення колишнього міського голови. Ким? Його, скажімо так, опонентами. Ніякого відношення до одеського єврейства це кодло не має. Особливо кумедно спостерігати за їх діячами, що катаються в одній автівці прапори кількох партійних організацій - від "Зубр" і неіснуючої "партії Сталіна", Вітренко, "Регіонів" і закінчуючи ізраїльським прапором із стилізацією "Євреї проти..." Можна здогадатися, що в Одесі - це все один проект, фінансований Росією.

Про це чудово відомо СБУ і, мабуть, в їх інтересах популяризувати цю гидоту на тіло країни.

Сьогодні в Фейсбуці один френд зопалу вигукнув про те, що починає ненавидіти Одесу. Я не витримав і кажу, що з такими акцентами потрібно визнаватися тоді також і в тому, що починаєш ненавидіти Україну.


ЧИ НЕ ЦЬОГО ТАК ДОМАГАЮТЬСЯ НАШІ ЗОВНІШНІ ВОРОГИ?

Скажить мені.

Важко, розумію. Якщо погнати "євреїв проти ..." зі Львівського Пагорбу Слави, буде вій на весь світ. Бо хто першим постраждав від початку війни у ​​Львові? Кого знищували НКВС у в'язницях? Професорів, еліту. Євреїв.

Але якщо не погнати - буде привід марківцям вилізти зі своїм "червоним прапором перемоги" та провокувати зіткнення.

Вихід? Можливо, що вихід - в об'єднанні сил проти провокаторів. У Львові є рабини. Є католики. Є УПЦ. Є "Свобода".
Зробіть офіційний захід. Моліться разом за пам'ять загиблих. Не дайте шансу провокаторам прийти і заявити свої права і роздавати свої дудки.

Є вихід. Є. Чи є сила на це зважитися?
Previous post Next post
Up