Спорт у програмуванні?

Feb 16, 2010 03:00

Хто не чув або не знає, що є спорт у програмуванні? Тобто, тавтологізуючи, спортивне програмування!

Так от - it's alive! І власне у Львові він розвивається дуже інтенсивно відносно всіх інших населених пунктів нашої Батьківщини. Мабуть, лише Київ може похвалитися таким станом речей в даній облсті. Щоб не бути голослівним, то наведу кілька аргументів в користь активності Львова:
- Команда з нашого міста (з мого факультету) два роки тому здобула для України вперше золоті медалі світового командного чемпіонату світу з програмування. І от тільки нещодавно таким успіхом змогли похвалитися співвітчизники з КНУ ім. Т.Шевченка.
- Капітан вже легендарної львівської команди Василь Білецький активно займається поширенням та популяризацією цього виду спорту у Львові - п'ять років тому він відкрив перший безкоштовний коледж алгоритмічного кодування, заняття якого ведуть й інші вже досвідчені "алгоритмісти" Львова. Крім вже шостий рік працює система он-лайн перевірки рішень алгоритмічних задач ACM Contester.
- Щорічно у Львові відбувається комп'ютерний фестиваль DE:CODED, в рамках якого проводяться різнотипні змагання із спортивного програмування.

Якщо хочете більше дізнатися, то погугліть (пояндексіть, пояхучіть і т.д.) з такими запитами: "acm", "timus", "topcoder".

topcoder, програмування, acm

Previous post Next post
Up