Мадонны Андреа дель Верроккьо

Dec 25, 2019 02:11

Один из выдающихся мастеров итальянского Ренессанса, флорентиец Андреа дель Верроккьо (1435-1488) работал в разных сферах и жанрах - он был художником, скульптором, ювелиром. Учениками Верроккьо были Сандро Ботичелли, Пьетро Перуджино, Леонардо да Винчи, Лоренцо ди Креди. Флорентийский поэт Уголино Верино в начале 1500-х годов написал о нем: «Всё ( Read more... )

люди, Италия, классика, искусство, Запад

Leave a comment

former unbanned_f_b anonymous December 25 2019, 13:50:51 UTC
Владико, Ви підтримали прохання частини парафіян про святкування Різдва 25 грудня. Чому?

Церква завжди реагує на запити віруючих людей. Євангельський вислів говорить так - якщо пастир жене сто овець, і одна з них загубилася - то 99 залишає і шукає одну заблудлу. Яка жертва - на 99 не звертається уваги, так, а за однією йде.

Якщо сьогодні говорити про кількість людей, які живуть по старому календарю, і кількість людей, а вона набагато більша, ніж навіть сьогодні задекларували, які забажали святкувати 25 числа, це в більшості ті люди , які подорожують за кордоном,. Вони подорожують цілим світом і розуміють, що нема такого поняття, як католицьке Різдво чи польське Різдво, як інколи в термінології старших людей існувало. І вони розуміють, що Різдво Христове - це є Різдво Христове. І є лише різниця в двох календарях, за якими його вшановують.

Але більша частина, більше 10 церков православних, Різдво святкують 25 числа, як це і слід святкувати - згідно з григоріанським календарем.

Тому я й відреагував на запит віруючих - вони, якщо хочуть святкувати Різдво 25 грудня, мають на це абсолютне право, я їм таке право залишаю. Відповідно, вони піст повинні виконувати раніше - на два тижні раніше повинні починати піст. І вони завчасно попросили благословення на початок раніше посту - і для тих людей буде відслужена святкова різдвяна літургія 25 числа.

https://zaxid.net/statti_tag50974/

former unbanned_f_b

P.S.

Это кем же нужно быть, чтобы не понимать украинскую (беларускую) мову? Вот я честно не понимаю! Вероятно человеком совершенно оторванным от славянских корней.

Reply


Leave a comment

Up