Ґреммі 2011: бу-Ґаґа та інші Леді...

Feb 14, 2011 13:51

За інформацією Бі-Бі-Сі у Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження лауреатів Ґреммі. Цього року не обійшлося без сюрпризів: у номінації «Кращий новий виконавець року» несподівано перемогла американська джазова співачка Есперанца Спелдінг, яка обійшла канадців Джастіна Бібера і Дрейка.

Більше за всіх - п'ять нагород - отримала група Lady Antebellum, її композиція Need You Know і однойменний диск удостоїлися «Ґреммі» у номінаціях «Пісня року» і «Запис року».

Репер Емінем, який претендував відразу на десять грамофонів, переміг лише у двох номінаціях.

А Леді Ґаґа отримала три грамофони: «Bad Romance» став «Кращим жіночим вокальним виступом року», кліп на цю ж пісню - «Кращим музичним відеокліпом», а Fame Monster був обраний «Кращим вокальним поп-альбомом».

image Click to view



Леді Ґаґу винесли на сцену чи то в гігантському яйці, чи то коконі. «Вилупившись» із цієї оболонки, діва виконала свій новий сингл Born This Way, що позиціонується як новий гімн для геїв та лесбіянок.

Зібрання творів «Бітлз» стало «Кращим історичним альбомом».

«Ґреммі» за кращий рок-альбом отримав гурт Muse з платівкою The Resistance.

Кращим танцювальним треком стала композиція Only Girl in the World Ріанни.

«Кращим класичним альбомом» став «Реквієм» Джузеппе Верді. У його створенні брали участь і російські артисти - солісти Маріїнського театру Ільдар Абдразаков та Ольга Бородіна.

Також на церемонії «Ґреммі» вперше за своє довге життя виступив фронтмен «Роллінг стоунз» сер Мік Джаґґер. Йому аплодували стоячи за присвяту померлому торік соул-співакові Соломонові Берку Everybody Needs Somebody To Love.

Переможці

image Click to view


«Пісня року» - Lady Antebellum «Need You Know»

image Click to view


«Кращий альбом року» - Arcade Fire «The Suburbs»

image Click to view


«Кращий кліп року» - Lady Gaga «Bad Romance»

* * *

best music, Ґаґа, 2011, grammy

Previous post Next post
Up