Хроніка одного покращення-4 (UPD)

Feb 22, 2013 14:13

* * *

Сьогодні президент розповідає країні наскільки і де покращилось життя, а я продовжу розповідь про квест із покращенням ситуації в одному окремо взятому підземному переході. Про історію цього квесту є тут>>>

За цей тиждень отримав змістовного листа від Департаменту економіки та інвестицій КМДА, з котрого можна дізнатись, що інвестор витрачати трохи менше 2,9 млн.грн на рік на 38 страшенно завантажених київських підземних переходів, у т.ч. це переходи усієї Оболоні (з чотирма виходами зі станції метро "Героїв Дніпра"), усі переходи на Петрівці і прилеглих "районах", на Полярній і Автозаводській вулицях, а також "смачні" подільські місця - із виходом зі ст.метро "Контрактова площа" включно. Повний перелік об'єктів - тут>>>

Хто бував на Петрівці чи на виходах зі ст. метро "Героїв Дніпра" та "Контрактова площа", той навряд чи зможе забути ті неповторні відчуття, які накривають тебе у цих, майстерно "облаштованих" з любов'ю до киян і гостей столиці, з дозволу сказати "переходах". А тепер уявіть собі 381 тис.грн. на рік на все це господарство - через яке проходить така ж, приблизно, кількість людей протягом дня. Добра економіка виходить?

Саме тому без здригання не можна уявити собі ранкові чи вечірні поїздки на метро через такі "облаштовані" виходи з нього, ширина котрих звужуєцця прямо пропорційно збільшенню населення Києва. Жаль, що службовий автопарк КМДА і особистий - її чиновників дозволяє виключити таке "задоволення" із життя міської влади, що дуже сумно.


лист від Департаменту економіки та інвестицій КМДА





Збільшити зображення

Збільшити зображення

А ще ж треба не забувати, що будь-яке значне скупчення людей є саме по собі потенційно небезпечним явищем, а коли взяти до уваги елемент якоїсь надзвичайної ситуації - то й поготів. Саме тому вирішено було поцікавитись думкою територіального управління МНС України по м. Києву з цього приводу.
Відповідь надала головне управління держінспекції техногенної безпеки України по м. Києву.


лист ГУ Держтехногенбезпеки по м. Києву


Збільшити зображення

Ця київська інспекція проінформувала, що у січні поточного року її представники брали участь у роботі комісії з перевірки дотримання вимог законодавства при розміщенні споруд комерційного призначення у нашому подільському підземному переході і, навіть, у ході цієї перевірки, були виявлені порушення вимог пунктів 8.19; 8.23; 8.14 ДБН В.2.3-7-2010 «Споруди транспорту. Метрополітени» та п. 2.19 «Правил пожежної безпеки в метрополітенах» НАПБ В.01.039-2012\510 при спорудженні торговельних конструкцій у цьому підземному переході(!).

Але про ці порушення, за результатами перевірки, усього-на-всього були проінформовані представники управління з питань надзвичайних ситуацій та ГУ контролю за благоустроєм КМДА, а будь-які матеріали перевірки не складались, не кажучи вже про винесення якихось обов'язкових приписів чи складання адмінпротоколів. Тобто, що перевіряли, що радіо послухали виходить?

Хоча треба прийняти до уваги і те, що держтехногенінспекція порадила звернутись до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка здійснює контроль за виконання будівельних робіт згідно до закону «Про регулювання містобудівної діяльності» (що таки ми і зробимо).

Ну і особливо потішив той факт, що нас поінформували про ст. 37 закону «Про пожежну безпеку», якою вирішення питань, пов'язаних зі знесенням, перенесенням, переплануванням будівель та споруд побудованих з порушенням вимог пожежної безпеки, вирішуються місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого та регіонального самоврядування, судом.

Невже рука не здригнецця?

UPD. Півтора місяці цілеспрямованої роботи по даному питанню починають приносити свої результати>>>

На наступному засіданні інвестиційної комісії буде розглянутий рівень виконання умов договорів, згідно з якими утримання підземних пішохідних переходів покладене на переможців інвестиційного конкурсу. Про це заявив під час засідання комісії заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко



22.02.2013. Переходи у столиці доглядають незадовільно

image Click to view


http://www.youtube.com/watch?v=6dbLB2rBZVc

Міська влада зачухалась чи лише робить вигляд?

мудаки, напалм, підземний перехід, іхнрави, покращення, Київ, my kyiv, суспільство

Previous post Next post
Up