Тенісний сезон стартував

Jan 14, 2013 15:23

* * *

Сьогодні розпочався Australian Open!



Жереб нинішнього відкритого чемпіонату Австралії виявився як ніколи важким для наших тенісистів. Усім чотирьом дісталися суперники, у зустрічах з якими вони не будуть явними фаворитами.

Найменші шанси на вихід у наступний раунд у юної Еліни Світоліної - єдиної з українок, яка за рейтингом потрапила в основну сітку безпосередньо. Дебютантці турнірів Grand Slam і переможниці юніорського Roland Garros-2010 у суперниці дісталась 5-а ракетка світу німкеня Анжелік Кербер.

Більше шансів на перемогу у Лесі Цуренко, але все одно, ймовірність того, що вона пройде перше коло, не дуже висока. Киянка, яка пройшла кваліфікаційний турнір, вийшла на росіянку Анастасію Павлюченкову, з якою вона вже зустрічалася півтора тижні тому у півфіналі турніру у Брісбені і поступилася у трьох сетах. Здобути перемогу Цуренко зможе лише в тому випадку, якщо весь матч проведе настільки ж сильно, як перший сет брісбенского матчу. Але практика показує, що Лесі нечасто вдаєцця стабільно грати на одному високому рівні, та й не дуже сильна гра на своїй подачі свідчить не на її користь. Котирування букмекерів коливаються близько 1х1,35 - на перемогу Павлюченковою і 1х2,9 - на виграш Цуренко.

У чоловічому розряді ситуація є дещо кращою, але теж доволі тривожна. Сергію Стаховському жереб вибрав одного з переможців кваліфікації, яким у результаті став литовець Річардас Беранкіс. Різниця у рейтингу у них на даний момент зовсім невелика, всього вісім позицій, причому Стаховський знаходиться вище. Але перевагу букмекери віддають Беранкісу: 1х1,55 на перемогу литовця, проти 1х2,3 - на виграш Сергія. Такий висновок, швидше за все, був зроблений на підставі торішніх виступів тенісистів: другу половину сезону литовець провів відносно непогано, а Стаховський виступав досить невдало. Але будемо сподіватися на те, що серйозна підготовка Сергія у міжсезоння, не пройшла дарма і наш тенісист зможе, як мінімум, захистити минулорічні очки за вихід у друге коло.

Двома сходинками вище над Стаховським в сітці розташувався 18-й номер "посіву" Олександр Долгополов. Здавалося б, ось вже у кого точно жереб повинен бути прийнятним, але де там! Замість, наприклад, Ґорацио Зебальоса або Джессі Левайна, Долгополов отримав екс-сьому ракетку світу Ґаеля Монфіса. І цей матч однозначно буде центральним завтра. Після торішніх травм француз і опустився у кінець першої сотні рейтингу і зараз лише набирає форму. Будь він в оптимальних кондиціях Долго довелося б несолодко, але втішає те, що зараз Монфіс далекий від оптимальної форми.

Вболіваємо за теніс!)

grand slam, australian open, 2013, tennis, теніс

Previous post Next post
Up