Щорічно, кожного третього четверга листопада, шанувальники вин у всьому світі відкорковують пляшки з молодим вином під вигуки «
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!» («Божолє нуво прибуло!»).
От і я вигукую і відкорковую вже два дні.
В ароматі вина Beaujolais Nouveau, яке я відкорковую,розрізняються характерні ноти ягід: шовковиця, чорна смородина і порічка, полуниця і малина, а також нюанси білого перцю і рожевих пелюсток. Смак вина легкий і свіжий з хорошою кислотністю. Таніни молоді і м'які. Вино має відмінний баланс і радує приємною освіжаючою нотою.
Beaujolais Nouveau Villages ідеально підходить до різноманітних ковбас, паштетів і сосисок, пасти, а також до простих домашніх страв - запеченої з яблуками качки або тушкованого м'яса.
Beaujolais Nouveau краще випити молодим, хоча, як свідчить досвід, воно може прекрасно зберігатися 2-3 роки.