Сьогодні - видатні скрипалі

Oct 27, 2012 22:26

* * *

Сьогодні день народження двох видатних музикантів-скрипалів.



1782-го року народився Ніколо Паганіні (Niccolò Paganini), великий і неповторний новатор у музиці і один з найяскравіших проявів музичного романтизму. Паганіні як виконавець здійснив, по суті, переворот у скрипковому мистецтві збагативши і розширивши можливості інструменту. у свої скрипкові п'єси Паганіні увів нові колористичні і технічні ефекти, він як найширше використав увесь діапазон інструменту, гру на одній струні, техніку подвійних нот, pizzicato, флажолети, тощо. багато творів маестро Паганіні довгий час після його смерті вважалися неможливими для виконання.
До слова, мало хто знає, але Ніколо був не лише видатним скрипалем, а й віртуозом-гітаристом, що написав також близько двох сотень п'єс для гітари.
можна впевнено стверджувати, що виконавська і композиторська творчість маестро здійснила великий вплив на подальший розвиток інструментальної музики.

Сьогодні ж, але майже 200 років по тому, у 1978-му році, народилась також людина, котру охрестили як «Паганіні нашого часу» - Ванесса Мей. з юних літ вона увірвалась зі своєю електроскрипкою Zeta на музичний Олімп і продовжує залишатись там дотепер ось уже два десятки років, користуючись неймовірним успіхом публіки завдяки власній віртуозному володінню скрипкою. наразі дискографія артистки складає понад 20 альбомів. Ванесса, як і колись Паганіні, стала свіжим вітром у музичному світі. як віртуозна скрипаль, вона примусила по новому поглянути на класику, зробила її знаною і улюбленою для мільйонів людей, а її манеру виконання стали наслідувати багато виконавців по усьому світу.
крім цього, Ванесса знялася у декількох фільмах і доволі серйозно захоплюєцця гірськими лижами

У кліпі нижче Ванесса Мей говорить про Паганіні і виконує його Caprice No.24

image Click to view


http://www.youtube.com/watch?v=Dxfh-dlTH3M

[Ще Violin Fantasy від Vanessa Mae]
Vanessa Mae - Violin Fantasy

image Click to view


http://www.youtube.com/watch?v=aaKwvt7G29Y


happy birthday, best music, скрипка, день народження, гарна музика, paganini, classic, vanessa mae, класика

Previous post Next post
Up