Fattoria Palazzo Vecchio, Монтепульчано

Jun 13, 2012 17:08

Знову репост від художника винних долин Італії МШФ d-wines. Сьогодні - про Монтепульчано і Nobile di Montepulciano, Fattoria Palazzo Vecchio



Nobile di Montepulciano DOCG 2007, Fattoria Palazzo Vecchio

Сортовий склад: 85% Пруньоло Джентіле (Санджовезе), 10% Канайоло, 5% Маммоло.
Колір яскраво-рубіновий, глибокий. Аромат дуже приємний, стриманий, з переважанням тонких квіткових нот, класичні нюанси фіалки, троянди, фруктові тони вишні, стиглої малини, до яких у розвитку додаються легкі відтінки пряності і ароматичних трав, перець, тютюн, м'ята. Смак яскравий, свіжий, округлий, відмінно збалансований. Середньотіле, таніни відчутні, але вже практично повністю оформлені. Гідний взірець Нобіле, вино молоде, але вже цілком готове.

У сьогоднішньому фотоальбомі дуже багато картинок з цього виноробного господарства. Епоха зведення основної будівлі відноситься до 1600 року, і довгий час Фатторі належала флорентійському шпиталю Інноченті і тут проживали монахи, що обробляли навколишні земельні ділянки, і вже тоді займались виробництвом вина. На початку 20 століття власність була перекуплених місцевим "сільгоспінститутом", а у 1952-му перейшла до аристократичних рук графа Ріккардо Дзордзі. На даний час його власниками є Марія Алессандра Дзордзі та її чоловік Марко Сбернадорі (постійно вони живуть у Мілані лише зрідка з'являючись у господарстві на вихідних). Марко у 1988 році повністю реставрував підземні погреби, в котрих зараз витримуюцця вина господарства (в першу чергу у великих бочках із славонського дуба, хоча є і декілька французьких барріко). Першим випущеним у продаж врожаєм став 1990-й. На поточний момент господарству належать близько 80 гектарів земель, з яких 28 - під виноградниками. Взагалі господарство дещо нагадує дидактичну ферму: тут є свій невеличкий город, де вони вирощують масу різних ароматичних трав, які потім використовують для обідів, а у найближчому майбутньому планують висадити декілька експериментальних рядів з різними сортами винограду, щось на кшталт "школи юного виноградаря"). Сама винарня винятково вдало розташована на самій вершині пагорба, на кордоні між комунами Монтепульчано і Кортона (не випадково тут виробляють також червоне Rosso Cortona DOC з переважанням Сіра) і звідки на 360° відкриваються приголомшливі види на Вальдикьяну.

Отож фото.







Ще більше красивих італійських фото у цьому альбомі.

репост, d-wines, in vino veritas, italia, lj, френди, вино, жж

Previous post Next post
Up