Музичного псот

Feb 10, 2012 23:47

Сьогодні зранку роззявивши рота дивився фільм про Пуччіні
Не приховуватиму, для мене було цікавим почути думку маестро, яку він висловив незадовго до своєї смерті і яка звучить, приблизно так: опера закінчилася як жанр, оскільки люди загубили смак до мелодії і готові слухати музику, яка не містить мелодії. Актуально, чи не так?


Luciano Pavarotti as Cavaradossi "E lucevan le stelle" - Tosca

image Click to view



а зараз з таким жеж роззявленим ротом дивлюсь про Вівальді.

La notte - Vivaldi

Музична спадщина Антоніо Вівальді було маловідомою протягом XVIII-XIX століть, а останні років 150 - взагалі перебувала у забутті. лише у 20-х роках XX століття італійськими музикознавцями були виявлені збірки його рукописів. Довгий час про Вівальді пам'ятали завдяки Баху, який зробив кілька транскрипцій його творів, проте тільки у XX столітті було зроблено видання повного зібрання інструментальних опусів Вівальді. Інструментальні концерти маестро були етапом на шляху формування класичної симфонії. Сучасники нерідко критикували його за надмірне захоплення оперною сценою і проявлені при цьому поспішність і нерозбірливість.
Такий він цей Il Prete rosso - Рудий священник


image Click to view



Віасат Хізторі - наше ТБ, благодарності і многая літа!



puccini, гарна музика, antonio vivaldi, музичний салон, музика, luciano pavarotti, опера, giacomo puccini, vivaldi, tosca

Previous post Next post
Up