"Радуйся". Юля РОМА

Jan 17, 2012 11:52

Прекрасна українська джазова співачка Юля Рома знову запрошує прихильників гарної джазової музики на чергову імпрезу. Отже,

26 cічня 2012 року о 19:00

Будинок Актора
Київ, вул. Ярославів Вал, 7

Юлiя Рома та вiдомi джазовi музиканти: Наталiя Лебедєва, Костянтин Iоненко, Алiк Фантаєв.

Концерт-презентацiя альбому "Радуйся"
Українськi народнi колядки та щедрiвки у сучасному звучаннi

image Click to view



"Як не дивно, дотепер в дискографії українського джазу було лише два альбоми з різдвяно-новорічною музикою (від гуртів ManSound та ShockolaD). Приємно, що Юлія Рома вирішила долучитися до заповнення цієї лакуни - і зробила це, ясна річ, якісно. Власне, іншого не варт було і чекати - з таким досвідом, з такими музикантами... Причому, саме з огляду на досвід і зіграність - мабуть, великою була спокуса вдатися до беззастережних експериментів (і без них, звичайно, таки не обійшлося). Але перевагу - надано якраз спробі зберегти самобутність і красу кожної пісні. Збагатити їх сучасними барвами, не зруйнувавши тонких шляхів світлої радості, притаманних саме колядкам і щедрівкам - завдання не з простих. Бо потребує великої уваги і толерантності. Зрештою, потребує просто любові до цієї музики, до цього коріння - і любові творчої. І, схоже - вдалося."


26 сiчня на сценi Будинку актора з Юлею Ромою виступатимуть топовi українськi музиканти, добре вiдомi прихильникам джазової музики.

Наталiя Лебедєва - пiанiстка, композитор, викладач, на рахунку десятки авторських програм, п'ять сольних альбомiв, багаторазова учасниця мiжнародних джазових фестивалiв України, Польщi, Словакiї.

Костянтин Iоненко - бас-гiтарист, композитор, викладач. На рахунку велика кiлькiсть авторських проектiв, учасник записiв десяткiв альбомiв у рiзних українських та мiжнародних складах, постiйний учасник престижних джазових фестивалiв.

Алiк Фантаєв - барабанщик, композитор, викладач, має сольний авторський альбом "First Kiss" та до двадцяти альбомiв у якостi барабанщика - як з українськими, так i з закордонними всесвiтньо вiдомими джазовими музикантами.

Альбом "Радуйся" - це новорiчно-рiздвянi пiснi у сучасному джазовому звучаннi. Колядки та щедрiвки є скарбницею українського мелосу, що стала благодатним матерiалом для пошуку сучасних барв. Аранжування вiдбувалось не за принципом змiнити, але за принципом зберегти красу i самобутнiсть кожного твору. У 2010 роцi була створена програма "Радуйся", а незабаром був здiйснений і студiйний запис. Одноiменний альбом був виданий у груднi 2011 року вiдомою рекординговою компанiєю Comp Music EMI.

@adam from net

best music, jazz, Юля Рома, щедрик, концерт, best songs, українська естрада, джаз

Previous post Next post
Up