Дещо про тепло

Jan 08, 2012 16:25

Один рецепт як не замерзнути. Готувати, правда, треба заздалегідь))

Взяти спеції: 4-5 паличок кориці, 20 бутонів гвоздики, столову ложку стручків кардамону, а також нарізану шматочками цедру з одного апельсина, загорнути все це у шматок марлі і зав'язати так, щоб вийшов міцний мішечок. Перелити пляшку червоного вина і пляшку портвейну в широку каструлю з товстим дном, всипати туди ж по жмені родзинок і дрібної кураги, занурити мішечок із спеціями і нагрівати на невеликому вогні, помішуючи, майже до кипіння, але у жодному разі не даючи вину закипіти, протягом близько години. Тим часом висипати 400 г цукру до широкого сотейника, залити його половиною пляшки віскі, перемішати і розтопити на середньому вогні. Як тільки цукор почне пузиритися, підпалити суміш і, коли полум'я опаде, згасити його, закривши сотейник кришкою. Перелити в каструлю з гарячим вином усе, що залишилося в сотейнику, перемішати, вийняти і викинути мішечок зі спеціями, долити, залежно від бажаної міцності, більшу або меншу частину віскі, що залишилося у пляшці, закрити каструлю і поставити охолоджуватися годин на п'ять, а краще до наступного дня. Перед подачею знову нагріти майже до кипіння, всипати жменю бланшованого мигдалю і виносити у красивій супниці або, якщо є, у спеціальній чаші для пуншу

І не мерзніть!) А що для того, щоб зігрітись п'єте ви?

@adam from net

пунш, вино, алкоголь, рецепти, віскі, їжа

Previous post Next post
Up