Школа за 90 дней: Как строили в Краматорске в середине прошлого века

Aug 12, 2020 03:21



В газете "Радянська Донеччина" за 1957 и 1960 годы опубликованы материалы о строительстве школы и пятиэтажного дома в Краматорске. Сроки, за которые были возведены здания, впечатляют, пишет ИА «Донбасс».

Газета "Радянська Донеччина" от 1 сентября 1957 года. «Чудовий подарунок до нового учбового року одержали діти новокраматорських машинобудівників. В соціалістичному місті для них споруджено нову середню школу на 880 місць. Це буде краща школа в області за своїм оснащенням. В ній є спортивний і актовий зали, їдальня, виробничі майстерні.

Школу збудовано за рекордно короткий час. Будівельники тресту “Донмашбуд” завершили її спорудження за 90 днів.

Кладку стін вела уславлена бригада мулярів, яку очолює комуніст, учасник наради будівельників у Кремлі Микола Догадкін. Вона виконувала по три норми за зміну. Чудово трудилась бригада теслярів Михайла Павлова.

Завтра школу заповнить гомінлива дітвора”.

Газета "Радянська Донеччина" от 2 ноября 1960 года. “Будівельники тресту “Донмашбуд” були заспівувачами зведення великопанельних будинків у Краматорську. Нещодавно вони добились хорошого успіху, спорудивши за 50 діб великий панельний будинок на 60 квартир”.


Таких темпов нет. Ни там, ни в Рсосии
Previous post Next post
Up