טעמים

Jan 19, 2008 03:52



מדהים באיזו מידה חוש הטעם מושפע מהקשר. כבר כמה זמן שאני מבשלת עם חלב סויה, אבל לפני כמה ימים שתיתי בפעם הראשונה חלב סויה בצורתו הלא מבושלת (חלב זה לא. ובדומה לקמח סויה, הטעם עובר שינוי אדיר בבישול, כך שלמוצר לפני הבישול יש טעם משונה להפליא). משהו בטעם העצי הזכיר לי קנה סוכר שאכלתי לפני הרבה שנים, והקישור הזה שנוצר הפך את חלב הסויה טעים בעיניי. אני משוכנעת שאלמלא הקישור, אם לא הייתי אוכלת בעבר קנה סוכר או שלא הייתי משייכת בין שני הטעמים, לא הייתי מסוגלת לשתות חלב סויה והייתי משוכנעת שזה גועל נפש מרוכז.
Previous post Next post
Up