"Леон-кіллер"

Jul 17, 2008 00:18


Продивився я нарешті "Леон-кіллер".


До речі, щодо назви самого фільму: Невідомо, звідки взялася приставка "кіллер", адже в оригіналі назва звучить, як "Leon the Professional" - "Леон-професіонал". Мабуть, пояснити це можна тим, що саме в час виходу фільм на широкий екран (1994 рік), на пострадянському просторі у перекладних фільмах слово "кіллер" було надзвичайно популярним.

Щодо сюжету, то він, як на мене досить цікавий. Проте мені незрозуміло, як головний антигерой - мент-"перевертень" міг уникнути тюряги за те, що завалив цілу сім'ю. Незрозумілий також епізод "походу-в-ментуру " героїні Наталі Портман.

Гра акторів - чудова. Фільм досить драматичний. Хоча для мене так і залишилось загадкою, чи любов Леона до Матильди була коханням чи батьківською любов'ю.
Персонаж Тоні мені нагадує простого жлоба-банкіра, котрому жалко розставатися зі своїми скарбами і котрий за власну безпеку готовий здати близьких людей.
Батальні сцени - теж класні. Найефектніша і найцікавіша з них, як на мене - у кінці.

Попри те, що фільм описує події у США, на підсвідомому рівні відчувається "європейськість", а не "голлівудськість" фільму, і здається, що події все-ж таки у Старому Світі розгортаються.

До речі, головна героїня була одягнута у зелений бомбер, що мене неабияк здивувало ))) Подібна річ є і у мене.

Картина закінчується подвійно - з одного боку - загибель Леона, а з іншого "хепі-енд" Матильди.

Попри невеликий наліт того, що мені дійсно не подобається, хочу сказати. Цей фільм є дійсно мистецтвом.

Оцінка - 4,7 з п'яти.

Жан Рено, Наталі Портман, мистецтво, кіно, одяг, фільм, Леон-Кіллер, рецензія

Previous post Next post
Up