Юрій Щербак: Будьте Україною, українцями і Малоросія нам не загрожує

Feb 23, 2012 19:29

Побував сьогодні у Волинському національному університеті на презентації книги Юрія Щербака "Час смертохристів". Автор справив враження напрочуд мудрої і цікавої людини. Таких зараз мало. Лікар. Письменник. Дипломат. Еколог.

Деякі тези із презентації:

Перед ухваленням Акту про проголошення незалежності України Кравчук смикав Павличка за руку і казав "Я вас задушу, якщо не приймете"

Щербак зачитав на сесії Верховної Ради СРСР російською мовою Акт проголошення незалежності України (трансляція йшла на весь Союз). Після у кремлівській залі гробова тиша. І в цей час Горбачов ззаду вийшов. Лютий...

У 1991-му "плану серйозного побудови України не було". Телефонний зв'язок тоді йшов через Москву. В Борисполі здійснювали 2 або 3 міжнародні рейси.

У 1990-ті інфляція в Україні перевищила показник в Боснії і Герцеговині під час громадянської війни.

"Люди дуже консервативні по своїй природі"

"Єдине, що є вічне в світі - це зміни"

"В законі від кожної коми залежить життя тисяч і мільйонів"

"Письменник має бути відповідальним перед своїм народом, своєю нацією"

"Телебачення впливає на мозок людей... Дуже серйозний симптом - дебілізація телевізійна..."

Щодо атомної енергетики і проблем з нею: "Головна проблема - відсутність уяви інженерів". Наприклад, "Фукусіму" запроектували під висоту хвилі 8-10 метрів. Насправді хвиля сягнула 15-ти метрів.

"Втрата християнських основ - трагедія для людства"

"Коли людина не вірить у смерть Христа, вона не може називатись християнином"

"У нас християнство - поверхове... Спори за патріархати... Головне ж не це"

"У Вінницькій області проводиться експеримент з реформи медицини. За неофіційною статистикою смертність серед породіль збільшилась у 4 рази"

Про нинішню владу: "Те, що ви називаєте верхами, насправді низи... Вони вже пропащі люди... Ці люди божевільні, на мій погляд"

"Громадянський опір потрібен, ненасильницький"

"Сам політичний рух зелених в Україні себе скомпрометував... Моя партія ("Зелений світ") скомпрометувала. Приїхали в парламент на велосипедах, а виїхали на крутих джипах..." Проте через років 5 українці знову звернуть увагу на ідеї екологічні

"Будьте Україною, українцями і Малоросія нам не загрожує"

Я, нація, книга, дибілізація, політика, геополітика, економіка, християнство, Христос, влада, медицина, книги, екологія, ТБ, література, патріотизм, ВНУ, ТВ, ідеологія, релігія

Previous post Next post
Up