"А ви домовлялись?" (c)

Nov 24, 2011 11:09


За кілька років журналістської та депутатської діяльності помітив один характерний момент.
Заходиш у приймальню до якогось чиновника/начальника, скажімо, щоб взяти коментар. Або просто поспілкуватися. І тут лунає стандартне питання секретарки "А ви домовлялися?".

Найчастіше, що ні. Вона кривить лице і набирає номер шефа, питаючись "Чи можна?". Якщо зайнятий, то лунає фраза "Зачекайте".

Найцікавіше, що у більшості випадків шеф цілком нормально сприймає незаплановану зустріч. І в нього, на відміну від секретарки, відсутні кривіння обличчя та інші прояви невдоволеності. І розмова виходить адекватною і невимушеною.

Як, на вашу думку, пояснити стандартну поведінку секретарок? І їх сакраментальне питання "А ви домовлялись?" Відвідувач приходить явно не до неї. Невже "Авидомовлялись" вчать на якихось курсах секретарок? Чи це просто завчена модель поведінки? Чому тоді вона однакова у різних установах, організаціях та підпримствах, з різними людьми? Таким чином вони створюють своєрідний психологічний захисний бар'єр для шефа? Чому тоді останній у спілкуванні часто простіший за свою підлеглу?

Пишіть власні думки з цього приводу.

психологія, Я, мас-медіа, журналістика, депутатство, роздуми, чиновники, ЗМІ

Previous post Next post
Up