Sep 28, 2017 13:22
Скумбрія свіжоморожена 3 шт. (середні) або 2 шт (великі)
Цибуля ріпчаста 3 шт.
Часник 3 зуб.
Цукор 1 ч.л.
Сіль 1 ст.л.
Оцет 6-9% 3 ст.л. (або можна яблучний)
Олія 2 ст.л. (будь-яка)
Лавровий лист 2-3 шт.
Перець духмяний горошок 1 ч.л.
Суміш перців за смаком
З перцем в принципі кожний може визначитися на свій смак. Я зупинилась саме на такому варіанті, як написано вище.
Ахтунг! Всі маніпуляції проводимо з замороженою рибою! Можете зовсім трішки розморозити при кімнатній температурі, тільки до того стану, щоб рибку можна було різати. З розмороженої рибою вийде стандартний казус - шматочки розваляться, вийдуть кошлатими і нерівними.
Цибулю я нарізаю кільцями, а часник - пластинками.
Тепер всю нарізану скумбрію, цибулю, часник і всі приправи-спеції кладемо у велику миску і дуже акуратно перемішуємо. Готово! Залишилося лише розкласти по банках. Ці самі баночки ставимо в холодильник на 1 добу. Я пару раз трохи струснула банки за той час, що вони стояли в холодильнику.
Акценти в смаках розставляйте вже самі: приправи, винний або бальзамічний оцет, пряні трави.
рецептики