"Пісня завжди з нами"

Feb 26, 2013 15:32

    Почну трохи здалеку. У мене досить дивне відношення до історії. Мене просто нудить від будь-якої офіційної точки зору на неї. Ну не цікаво мені в сотий раз чути про Голодомор, чи про Сталінград  чи про запуск Гагаріна. Люблю я шукати різні дивні факти з історії накшталт "неписаної історії другої світової" з історичної правди, або той цікавий факт, що перша російска навколосвітня потодорож відбувалася під керівництвом німця та українця на двох англійських кораблях, або про те, що у 20-30 роках 20 сторічча серцем української культури був нині нібито геть російський Харків. І ось подивіться яку штуку я знайшов. Мабуть, хтось бачив, особливо старше покоління, але я гадаю, що для більшості людей мого віку подивитися це буде цікаво.
    Український радянський музичний фільм "Пісня завжди з нами". Бо, судячи з розповідей деяких наших націоналістів усі 73 роки існування СРСР українською спілкувалися виключно шепотом на кухнях.

image Click to view


      Фактично, це такий мегакліп Софії Ротару. Більшість пісень українською, хоча є і кілька російських. Я не такий великий музичний критик, щоб давати оцінку саме пісням, скажу тільки, що мені дуже сподобалося. Більше за всі "Кленовий вогонь", доречі мені абсолютно не подобається, як її співають "Кому Вниз". Ну і "Марічко чичері", звичайно, теж лютий він.
       І ще, мене особисто вражають костюми у цьому фільмі, особливо біла сукня Софії Ротару, у якій вона співає "Пісня поміж нас".

История, Музыка, Кино, Украина

Previous post Next post
Up