מן המטבח: סלק, ופיצה משודרגת

Mar 18, 2011 20:18



השבוע מצאתי את עצמי מתנסה בסלק.
היה סלק במבצע השקל-לקילו של הסופרמרקט המקומי ביום שלישי, והחלטתי לנסות.
הכנתי את סלט הסלק הפשוט ביקום - קילפתי סלק אחד טרי, גררתי בפומפיה דקה והוספתי מיץ לימון. התוצאה מתקתקה להפתיע ודווקא די טעימה.
את שאר הסלקים בישלתי לאיזה שעה בקליפתם, ואז אכלתי עם שמנת חמוצה, כמו תפוחי אדמה מבושלים. תכננתי להשאיר אחד מבושל לאחר-כך, ולהכין ממנו איזה סלט עם עלים ירוקים וגבינה מעניינת, אבל לא נשאר. אז כנראה שהיה די טעים.
- לתשומת לב: מי שאוכל הרבה סלק, יכול לצפות ש, נו, שהיציאות שלו ייצבעו באדום. לא להלחץ.

כדי לאזן את כל הבריאות הזו, נספר לכם גם על הפיצה המשודרגת.
אני מניחה שאתם לא צריכים אותי כדי לספר לכם איך להכין פיצה-מוכנה-לתנור, כן?
אבל אני כן אספר לכם איך מכינים אותה אצלנו בבית,וליתר דיוק איך הכנתי אחת השבוע.

לוקחים פיצה קפואה מוכנה. אנחנו השתמשנו הפעם ב"פיצה איטליאנו" של מעדנות.
מוציאים את התבניות מהתנור ומפעילים את התנור על 200 מעלות, שיתחמם.
את הפיצה מוציאים מהניילון שעוטף אותה, ומניחים על נייר אפיה בתבנית.
בינתיים שמים מחבת על הכיריים.
חותכים בצל, לחתיכות די-גדולות-ככה.
במחבתת מחממים קצת שמן, ומוסיפים אליו את הבצל.
חופן של פטריות קפואות יכולות להגיע גם-כן למחבת בשלב הזה.
חותכים עגבניה לפרוסות דקות, ומוסיפים גם אותה למחבת.
עוד מוסיפים: קובית תיבול בטעם בזיליקום של קנור.
נותנים לעסק הזה להטגן לו עוד קצת. כשהבצל, הפטריות והעגבניות מרוככים ונראים מוכנים-שכזה, שופכים את התערובת על הפיצה הקפואה. בזהירות, משתדלים לקבל שכבה פחות או יותר אחידה של ירקות. מעל העניין הזה שמים פרוסות של גבינה צהובה (כי הקפואות האלה אף פעם לא מגיעות עם מספיק גבינה),ואם התזמון נכון בערך בשלב הזה התנור מגיע לחום של 200 מעלות ואפשר להכניס אליו את הפיצה. אז עושים את זה, חוזרים אחרי 10 דקות,ונהנים מפיצה משודרגת.

מן המטבח

Previous post Next post
Up