Jan 20, 2011 13:00
אז לרגל החג, החלטתי לעשות מעשה ולחדש את האדניות שמתו בסופה האחרונה.
נכנסתי למטבח, ונטלתי 1 בצל שכבר לפני כמה זמן התחיל לגדל בצל ירוק בסלסלת הירקות שלנו, ואת כל שקית תפוחי האדמה.
הידעתם? כל "עין" של תפוח אדמה היא למעשה גרעין צמיחה. אצלנו, הם עברו כבר את שלב העיניים, ופיתחו התחלות צמיחה מרשימות. זה בסדר, אתם יכולים להעמיד פנים שאצלכם זה לא קורה.
חתכתי מתפוחי האדמה את האזורים עם העיניים, כמובן השארתי לכל פיסת עיניים פיסת תפוד מחוברת אליה, ושתלתי אותם בחדווה, יחד עם הבצל, באדניות שנותרו פנויות.
מה שנשאר מתפוחי האדמה מתבשל לו עכשיו, בדרך להיות פירה.
תמונות מהאינטרנטים טוענות שתפוחי האדמה מגדלים שפעת עלים משמחת, יפה ועמידה יחסית, וכמו כן שאפשר מדי פעם לחפור ולהוציא תפוד קטן מהשורש. הבצל יגדל לנו בצל ירוק, כיף כיף. בהמשך נדווח על התוצאות במרפסת הפרטית שלנו.
עוד שתילים מן המטבח- אם היה לנו יותר מקום באדניות, ו/או שום שכבר הנץ:
הייתי שותלת גם שום שהתחיל להנץ לו (לגבעולי שום יש טעם שומי עדין ומעניין)
ואולי עגבניית-שרי או שתיים (מעוכה קלות לשחרר את הגרעינים). זכורה לנו הפעם שבה אמי שפכה לפינת הגינה את מי השטיפה של קערת הסלט (אחרי השטיפה, אפילו לא את נוזלי הסלט עצמם) ואחרי כמה זמן לפתע היה שם שתיל עגבניות. גדלו עליו איזה 3 עגבניות מיניאטוריות בסך הכל, אבל זה בכל זאת מגניב.
גרעין של אבוקדו (כי זה כיף, סביר להניח שלא יצמח לי עץ אבוקדו)
ואולי אפילו מנביטה שעועית או משהו.
גינה לי חביבה,
מן המטבח