מן המטבח: פסטה, בשר, טחינה

Jan 12, 2011 15:31



אני רעבה ולא בא לי לעשות כלום, אבל התבשיל של אתמול יצא מוצלח ברמה שמצדיקה תיעוד.

מבוסס באופן רופף על המתכון הזה

בגלל שיש לנו בבית פלפל סצ'ואן,התחלתי, בהתלהבות בקליית מלוא חופניים ממנו בווק הביתי. חצי קילו של בשר טחון הועברו לקערה, וצורפו ל-4 כפות רוטב סויה, חצי כף שמן שומשום ופלפל הסצ'ואן מן המחבת.

חיפוש זריז העלה שאין לנו נודלס בבית, לכן השלב הבא היה להתחיל לבשל חבילת פסטה (קצרה וגלילית, אבל כל סוג יעבוד).

אל הווק הגדול קצצתי והוספתי, לפי הסדר: בצל גדול אחד, שני גזרים מקולפים, רבע דלורית (שישבה במקרר ונראתה מסכנה) ואת כל מה שנשאר מהכרשה (חלק אמצעי ירקרק, על תקן מה-ש שהוא במקום בצל ירוק).
לטובת התיבול, פשטתי על קוביות התבלינים השמורות במקפיאנו בשפע, וזרקתי פנימה:
1 קוביה ג'ינג'ר
1 קוביה כוסברה
1 קוביה פלפל צ'ילי
2 קביות פטרוזיליה
3 קוביות שום

המשכתי לערבב קצת את העסק, עד שקוביות התיבול התפרקו והתערבבו יפה. בשלב הזה הוספתי את הבשר, ערבבתי את המחבת שלא יצא גוש עצום, ובדקתי מה עם הפסטה (עדיין לא היתה מוכנה, אבל לאזה העניין).
תוך איזה שתי דקות הבשר כבר נראה מוכן, (יודעים לפי השינוי בצבע), אז הוספתי 4 כפות טחינה גולמית, וחצי כוס של ציר עוף מהפריזר. מערבבים עד שהציר-עוף נמס כולו ומשתלב, וגם הטחינה מתערבתלה יפה עם כל אר העסק. מסננים את הפסטה ומגישים יחדיו.

אומ נומ נום.

מן המטבח

Previous post Next post
Up