- Из чего же этот брамбулет делается?
- Берешь обыкновенный мангустин и жаришь его на петиаровом масле. Минут пять.
- Значит, на петиаровом?
- Именно на петиаровом!
- А если на сливочном?
- Тогда ничего не получится!
- А из чего делают петиаровое масло?
- Из ангельдинских петиаров, разве не понятно?
- А обычные мангустины ты откуда достаешь?
- Как откуда? Из Индии.
("Гостья из будущего" ©)
Коли я була школяркою, читала і перечитувала книжку "Маленький камеріре". Італія, дивовижна, казкова країна, манила мене! Я уявляла, як мандруватиму Римом, побачу Колізей, почую спів Робертіно Лоретті...
Поміж іншим, у цих оповіданнях фігурували смажені каштани - як їжа бідняків, але все ж... Мені це було так цікаво! Як я хотіла в ту ж мить опинитися під гарячим сонцем Сицилії і вгризти бодай одніського каштанчика!
(Коли я виросла і вже в інституті мені довелося штудіювати праці Броделя, я стала повністю розділяти його погляди щодо важливості дослідження матеріальної культури народів.)
І от сьогодні.
Я пішла до "Кишені". І поміж інших овочів - що ж я побачила? "КАШТАНИ. 45.98. 46 грн."
Так, дійсно схожі на наші, місцеві каштани - кольором і розміром. Але мають гострий кінчик і шкаралупу, схожу на шкаралупу ліщинового горішка.
І що з ними робити? Як їх смажити? На якій олії? Як довго?
Словом, так я ці симпатичні каштанчики не купила...
А головне - я боюся. А що, як мені
не сподобається?
***
Тільки зима починається, так і салатик "Айсберг" починають продавати. Може, тому він так і називається?
Саме час робити улюблений салатик московських снобів - за версією С. Мінаєва. Хоча у мене, звичайно ж, він виходить не такий дієтичний. Але я все одно його дуже люблю! Спробую зафоткати процес виготовлення і мо, викладу тут. фотошоп, уже є, дяки
x_good_boy ***
У тій же "Кишені" продають для гурманів рильця шафрану.
39 грн. за 0,5 г. Я знаю, що це одна з найдорожчих приправ у світі. Коханий стверджує, що ціна коливається між вартістю (за грам) платини і героїну. Тільки не питайте, звідки він про це знає...