"Logikken bak probiotika er at kroppen inneholder en mikroøkologi av mikrober som kan havne i økologisk ubalanse, akkurat som i økologien ellers. Når økologien først er ute av balanse, vil bakterier som samarbeider godt med kroppen synke i antall og gi plass til «dårlige» bakterier. Disse er parasitter og skader helsen. Når man da tar et probiotikum, vil en større mengder «gode» bakterier overvelde parasittene og gjenopprette en sunn økologi i tarmen.
[...]
I kontrast til dette prinsippet står antimikrobielle produkter som tar sikte på å utradere alle bakterier. Særlig antibakterielle såper er kjent for å forstyrre den naturlige økologien i kroppen. Antibiotikakurer kan også utrydde sunne bakteriefloraer og legge tarmsystemet åpent for «dårlige» bakterier."
http://no.wikipedia.org/wiki/Probiotikum "Bakterier er en naturlig del av kroppen vår; hver av oss har 10-100 ganger så mange bakterieceller som menneskeceller i og på kroppen. De fleste av disse bakteriene befinner seg i tarmen. Hvordan tarmfloraen vår er, avhenger både av arvelige faktorer og av maten vi spiser. Mat og drikke som inneholder probiotiske bakterier vil kunne ha en positiv innvirkning på tarmfloraen.
[...]
Probiotiske melkesyrebakterier kan bidra til å:
• Etablere en gunstig bakterieflora i tarmen
• Redusere risikoen for mage-/tarmproblemer ved bruk av antibiotika
• Forebygge og redusere varigheten av rotavirus diaré hos barn
• Godt for immunforsvaret i fordøyelsessystemet
• Bryte ned melkesukker (laktose) slik at produktet tåles bedre av personer med laktoseintoleranse
• Redusere konsentrasjonen av kreftfremkallende stoffer i avføringen"
http://tine.no/page?id=24&key=5923 /
http://www.biola.no/ --
http://en.wikipedia.org/wiki/Probiotic#Potential_benefits http://en.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_acidophilushttp://en.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_rhamnosus