Quest for Glory II Remake

Aug 25, 2008 22:46

Volgens mij waren ze al sinds 2002 ofzo bezig met de gratis VGA remake van Quest for Glory II, en sinds gisteren is hij dan eindelijk af.

De mensen die dit spel gemaakt hebben, hebben ook twee erg goede remakes van King's Quest 1 en 2 gemaakt (die momenteel even niet te downloaden zijn omdat ze wat logo's erin willen aanpassen, maar die zullen wel weer verschijnen). Ik ben zelf nogal een liefhebber van Adventures en eigenlijk is de Quest for Glory serie een hele unieke - het combineert het RPG-genre met het adventure-genre op een hele eigen manier. Waar bij RPG toch vaak erg veel nadruk ligt op vechten, is in deze spellen het oplossen van puzzels een belangrijker element (hoewel er ook wel gevechten in voorkomen). Vaak zijn puzzels op verschillende manieren op te lossen (een vechter kan bijvoorbeeld trainen om goed te kunnen klimmen, zodat je een muur kan beklimmen, maar als je als magier speelt kun je bijvoorbeeld een zweef-spreuk gebruiken).

Hoewel ik zelf nog aan het downloaden ben, is het spel vermoedelijk wel de moeite waard als je van adventures of rpg's houdt :).
Previous post Next post
Up