Het leven

Jul 08, 2008 22:06

Nou, en toen deed Blik weer iets studie-igs. Ik heb een project. Al te veel mag ik er niet over zeggen, maar het gaat om een puzzel (zo'n fysiek ding wat uiteindelijk dus in een speelgoedwinkel zou kunnen belanden). Het is wel grappig, vrijdag heb ik een geheimhoudingsverklaring getekend en dus pas echt gehoord waarmee ik aan de slag ging en vanochtend had ik al een algoritme gemaakt waarvan ik vind dat het best wel goed werkt (vrijdavond had ik al een eerste versie, maar die werd te snel te sloom). Het is toch best indrukwekkend hoe je met een paar ontzettend algemene technieken en een paar trucjes die docenten je op college verteld hebben zo'n ontzettende combinatorische explosie keihard in kunt dammen.

Ook loop ik inmiddels bij een KNO-arts. Ik ben maandagochtend geweest en er moest een slangetje door m'n neus die blijkbaar uiteindelijk in m'n keel eindigde, zodat de arts in m'n bijholtes kon kijken. Er kwam best wel veel kleurloos slijm uit, dus ik moet nu elke dag eerst m'n neusgaten spoelen met zout water en dan tien minuten daarna neusdruppelen met nu al het derde imuumsysteemremmende middel. Donderdag krijg ik een tweede allergietest met krasjes ofzo en in de brochure stond dat je er onwijze jeuk van kan krijgen en dan toch niet mag krabben. Ik ben erg gerustgesteld.... :S (ik kan dat namelijk niet - neuroot als ik ben :P. Maar ja, het is ook weer zo gek om dan te vragen "heeft u handboeien?" :P). Ook is me verteld dat ik niet doof ben, wat natuurlijk altijd weer fijn is :P. Het was me wat geweest als me verteld was dat ik doof was... oh.. wacht...

Films... hmmm, films. Er komt een nieuwe The X-Files film, ik ben erg benieuwd. Ik moet nog steeds de laatste aflevering kijken (die eigenlijk uit twee afleveringen bestaat, maar goed), maar gezien de film los staat van de rest van het verhaal en er toch wel een hele hoop heel erg goede losstaande X-Files afleveringen zijn, heeft het ding misschien nog wel potentie. Indiana Jones was best wel grappig, beter dan The Temple of Doom, maar minder dan Raiders of the Lost Ark en The Last Crusade. There Will Be Blood een tijdje geleden eindelijk ook gekeken met Bobby en de film was best wel indrukwekkend. Ik had achteraf wel een beetje gemengde gevoelens over de hoofdpersoon - ik vond het erg moeilijk om te bepalen wat ik nou echt van de hoofdpersoon moest vinden, maar hij was dan weer wel zo onsympathiek dat het me geen extreem pretje leek om de film nog een keer te kijken. Maar goed, de films die wat met je doen, zijn natuurlijk altijd de betere films, dus dat herkijken komt wel weer als het allemaal een beetje gezonken is en ik me detaisl begin af te vragen.

De wereld van de computerspelletjes is ook weer een beetje mooier geworden - ik ben momenteel met de Wii versie van Okami bezig (een soort in aquarel stijl getekend japanse mythisch verhaal met een witte wolf god en een beetje Zelda achtige gameplay met een goddelijke kwast) en het is erg cool - de extreem lovende kritieken zijn weer eens terecht. Ook zijn de recente uitbreidingen van ScummVM met Kyrandia 2 en 3 en de aankondiging dat ze eindelijk de onderhandelingen over Discworld hebben afgerond toch wel een mooi lichtpuntje. Stiekem ben ik dit jaar voor het eerst ook benieuwd wat Nintendo op zijn E3 persconferentie gaat aankondigen - er zijn redelijk interesantte speculaties (Wii Pikmin??). En natuurlijk het feit dat we een echt 8-bit NES stijl Megaman 9 op WiiWare gaan krijgen is ook vet hip (ik vraag me alleen af waar deel 7 en 8 zijn gebleven, maar goed, dat zoek ik nog wel eens uit).
Previous post Next post
Up