We don't need no education!!!

Oct 25, 2011 23:48


     В заголовку я маю на увазі "університет". А й справді! Для чого туди ходити? Там ніфіга не вчать! І ніфіга не можна навчитися! Який сенс бігати туди, як на роботу і просто виконувати "план пятілєткі"? Краще сісти вдома й опанувати самому те, що подобається, за вечір/тиждень/місяць/рік і не парити себе "системою". Чи, невже, то так кимсь задумана та програма отупіння? Комусь же це вигідно!
 Освіта теперішня будується на рефератах з інтернету, статтях з Вікіпедії та ксероксах монографій, які благополучно копіюються, рідко навіть і перечитуються до заняття, а потім так само благополучно читаються/здаються. І, що головне, багато викладачів на те не зважають, а то й вже вважають за норму. А що? Аби хоч щось робили! Ще одна проблема: тотальне заучування. Є й, навіть, правило трьох "З" (трьох зе): зазубрив, здав, забув. Тобто здав, а там уже й воно не знадобиться! То для чого себе мучити? "На виході" ж результату не буде! ...Рініше з такими знаннями, як зараз після університету, трієшників з бурси випускали. ... Так... планка добряче впала... І самі викладачі  дають довжелезні списки літератури, де написано те, що можна пояснити за 10 хвилин, а не читати цілий вечір. Знають же вони, що його ніхто й читати не буде. А їм байдуже! Є вимоги - я так-сяк виконав(ла). Не вміють вже запалювати педагоги вогників в очах. То для чого ходити в університет і гаяти свій час?  Та... що ж робити... дипломи вже не продаються... А диплом у нас - пропуск на роботу. А робота треба, бо нас не вчать, що краще створити робоче місце, ніж його шукати. Тож піду і завтра, і післязавтра... Треба диплом. Так у нас уже всі звикли.

P.S. Добре, що де-не де ще залишилися адекватні, творчі, компетентні педагоги і старанні, свідомі студенти. Хотілося б вірити, що на них все й триматиметься, але ж народна мудрість голосить, що лайно завжди зверху пливає...

P.P.S. Я вже сім років, як студент... Вже й маю один диплом... Скільки ж я часу згаяв!!!  Індивідуальний план, або заочна освіта - ось мій рятунок!

освіта, життє

Previous post Next post
Up