Tofu maapähkinäjastikeessa

Oct 26, 2017 11:08



270 g kiinteää tofua (suosittelen Soyan tofua)
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 rkl rypsiöljyä
Kastike

3 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta!)
3 rkl Ketjap manis -soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl Srirachaa
0,25 dl vettä
kourallinen silputtua kevätsipulia
Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
Kuutioi tofu. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti ja lisää tofupalat. Paista, kunnes tofut ovat saaneet hiukan väriä.
Kaada kastike pannulle. Lisää 2/3 kevätsipuleista ja kuumenna minuutti-pari. Jos kastikkeesta tulee liian sakeaa, voit lisätä vettä enemmän kuin ohjeessa mainitaan.
Tarjoa kastike tumman riisin kanssa ja lisää loput kevätsipulit annosten päälle.
P.S. Ketjap manis on indonesialaista, makeaa soijakastiketta. Sitä myydään hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa. Sriracha puolestaan on chilikastiketta, jota saa ainakin useista Citymarketeista. Srirachan tilalle voi halutessaan laittaa jotain muuta chilikastiketta.

тофу, рецепты

Previous post Next post
Up