Originally posted by
galiciancooking at
Курка в вині з яблуками від пані Дарці1 домашня курка
4 яблука солодкі
1 скл. білого вина
2 солодких перця
2 цибулини
1 лимон
сіль, перець, олія, вершкове масло, чебрець
All images © Miya Slanda
Курку розділити на частини.Посолити, поперчити.
На пательні розігріти 2 столових ложки олії (якщо курка досить жирна, то можна менше) і 20-40 гр вершкового масла. Кинути галузку чебрецю для запаху.
Легко обжарити шматки птиці і перекласти в посудину для випікання.
Порізати цибулю на смужки і обжарити в жирі, що утворився в результаті обжарювання курки, попередньо забравши звідти галузки чебрецю.
Коли цибуля вже буде майже готова, додати вттерті на грубій терці яблука окроплені лимонним соком (щоб не почорніли) і легко протушити.
До курки додати нарізаний перець і цибулю з яблуками. Залити склянкою білого вина і випікати в духовці близько півтори години, час від часу помішуючи.
За 5 хв до готовності додати цедру лимона і перемішати.
Смачного :)
* Найкраще обирати молоду курку, проте, якщо Ви не впевнені в її молодості :) то можна попередньо замаринувати на ніч. Для маринаду використати сіль перець, 1 ч.л гірчиці, пів склянки білого вина.